понеделник, 25 февруари 2013 г.

Картичка - кутийка

      Всяко нещо създадено с труд и любов за подарък заслужава и красива опаковка. Предложението ми е кутийка тип кибрит с куилинг декорация според съответния повод, която да изпълнява ролята и на картичка. Остават няколко дни до първи март, затова този път кутийката ще е за мартеница с подобаващ декор - кокиче. 

     Размерът на кутийката отвън е 10/10/1,5см а вътрешността е 8/8/1,5см, заради широкият борд. Направих кройката подходяща за лист А4. Дъното е бяло, а горната част е бледо жълта от картон не по-дебел от 180гр. 
       Двете части на кутийката се изрязват и прегъват. На прозорчето на горната част се залепва парче целофан от вътрешната страна, а на дъното може да се залепи квадрат 7,5/7,5см от белият  картон, за да не се виждат краищата на стените. Правят се куилинг елементите за които са необходими 4 бели и 2 зелени ленти по 30см и 6 зелени ленти по 15см. Елементите на кокичето се залепват в дясно от прозорчето. Под кокичето може да се сложи надпис, сняг от филц или панделка от бял и червен конец. Последно се залепва горната част и кутийката е готова. 
     Може да се напише по-дълго пожелание на свитък вътре в кутията, да се направи прозорче с по-интересна форма и още много, много варианти. Успех!

Няма коментари:

Публикуване на коментар