неделя, 17 февруари 2013 г.

Терлици - балеринки "Hello kitty"

     Четиригодишната ми племенница признава само три неща - малкото пони, Hello Kitty и розово. Бях виждала такива терлици из нета и реших да съчетая две от три, но със схемата ударих на камък. след продължително издирване успях да намеря само тази
с недобро качество и на японски (мисля), но все пак след два - три опита и няколко дребни промени се получиха. Използвах прежда "Орхидея" 50% вълна 50% акрил, и кука №2,5, малко е по-тънка от необходимото, но исках да станат плътни и стегнати. Получиха се приблизително №26. 
     Ето и какви промени направих. На схемата наддавките и свивките са в центъра и от едната страна, което предполагам е за да станат ляво и дясно, като едното терличе се плете огледално. Реших че не е необходимо и могат да бъдат еднакви, затова ги направих симетрични като добавих по още една четвърта наддавка на 5-ят и 6-ят ред. След това вместо 3 реда без свивки и наддавки направих 6, защото само с 3 станаха много плитки. Следващите 3 реда са по схемата като на всеки се прави и четвърта допълнителна свивка. На края направих още един ред като отпред в центъра направих още 2 свивки, за да се поприбере още малко. Последно лентичката за около глезена направих с 6 бримки по-къса, но това според крачето. Всичко друго е по схемата.
   Това е резултата, освен че са интересни се оказаха и функционални. Дано съм била полезна. 
Спорна работа!


Няма коментари:

Публикуване на коментар