четвъртък, 13 февруари 2014 г.

Кошничка валентинка

       Не съм голям почитател на този празник, но тези дни навсякъде е пълно с какви ли не видове сърца и неминуемо човек се повлиява. Така че, реших да осъществя една много стара идея взаимствана от тук, която не е свързана непременно със Св.Валентин. Освен за сладкиши може да се използва и като ваза или направо да се постави малка саксия с цвете вътре.
 
       Необходими материали: едно картонено сърце (използвах с размери приблизително 12/12см), за такава малка основа трябват само около 30 тръбички от вестник, лепило, щипки за пране, лак за боядисване и 70см панделка .

       Тръбичките за основата се залепват към картоненото сърце. Изплитат се няколко реда (в случая четири). След това се нареждат щипките на тръбичките от основата. Върху тях се изплитат същото количество редове както отдолу. 

       Завършват се тръбичките от основата (ако сърцето е по-голямо може да се направи по-богато завършване). Едва тогава се махат щипките за да не се разместят редовете докато се завършва. оцветява се в желания цвят и когато изсъхне се нанизва панделката в отворите.
        Остава само да се напълни с бонбони или сладкиши и ... Щастлив Св.Валентин на празнуващите!       




Няма коментари:

Публикуване на коментар