петък, 27 декември 2013 г.

Бързи коледни подаръци

           Пъстроцветни коледни пуловери за чаша. Изработват се много бързо, а са много симпатичен и ръчно изработен подарък, който би зарадвал всеки.

       Необходима е най-обикновена порцеланова чаша (за предпочитане с изчистена цилиндрична форма), малко прежда в традиционни коледни цветове и няколко пайети за празничен блясък. Необходими са и игли за плетене №3,5.  

 
           За размерите на чашата която използвах (обиколка ~26см и височина ~9-10см) плетивото е започнато на 50 бримки, а на височина е около 20 реда. Плетат се един-два реда ластик и след това се правят няколко реда като се редуват различни цветове. Продължава се с подреждането на основния мотив на пуловерчето. Когато се изплете цялата картинка се завършва огледално на започването или с друго редуване на цветовете. 

       Ето и няколко идеи-схеми за основния мотив. 

        Зашиват се пайетите. Плетивото се зашива отстрани в зависимост от това къде е дръжката на чашата. Прави се малък помпон и се прикачва над дръжката на чашата.
 
        В чашите може да се сложат няколко пакетчета чай, коледни сладки или нещо друго. Това е: Ugly Christmas sweater  за чаши е готов.  
      Спорна работа и светли празници!   

Няма коментари:

Публикуване на коментар