сряда, 23 януари 2013 г.

Панер от стари вестници

       Панерът е една много полезна вещ с най-различни приложения. Във всеки дом има разни дреболии които не си знаят мястото и вместо да бъдат натъпкани в кутии от обувки, например, да се настанят удобно в такива панери. Изработването им не изисква никакви специални умения, само малко търпение...  
       Материалите за изготвянето на такъв панер са: Два правоъгълника от картон велпапе с приблизителни размери 25/35см. Около 100 тръбички от вестник. Лепило С200 за залепване на картона. Сухо лепило за наставянето на тръбичките. Лак-боя за оцветяване.
        Накратко начинът на изработване е следният... Първо се подреждат тръбичките през около 3см. Залепват се на единият картон, а отгоре се залепва вторият.  След това се плете най-обикновена плетка до достигане на желаната височина и се завършва. От останалите да стърчат тръбички от основата се прави завършващ ръб. Всички тръбички се промушват от вътрешната страна на изплетеното и излишното се изрязва. На финала се боядисва с цвят по желание и когато изсъхнат са готови за употреба.
         Подробни обяснения има в канала на Елена Тищенко в YouTube http://www.youtube.com/user/shishkina12/videos?view=0 В повече от 80 клипа са показани от правенето на самите тръбички, през много плетки до различни видове завършване.   
      Освен практични панерите могат да бъдат и доста красиви като декорация, но затова в друга публикация. 




 

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар