неделя, 10 май 2015 г.

Пачуърк - бебешко одеяло

       Бебешко одеяло или по-скоро покривало за креватче с размер 70/100 см. Изключително лесно за изработка, дори и за начинаещи. Използвала съм само три цвята и правилни геометрични форми. Необходими са само памучен плат и вата. Хубаво е плата да се изпере предварително, защото памучните платове се свиват при пране с до 10%. При хасе с ширина 200-220 см са необходими от най-светлия цвят около 75 см, от вторият цвят около 30 см и от най-тъмният цвят приблизително 40 см. Вата с размер 75/100 см.
      Всички триъгълници са правоъгълни с катет = 10 см. Правоъгълниците са 5/10 см. Големите квадрати са 10/10 см, а малките 5/5 см. Размерите на детайлите са без резерв за шев, защото всеки има предпочитания според шевната си машина.   
        И така... от цвят 1 са необходими: 24 правоъгълника, 2 бр ленти 90/5 см, 2 бр ленти 60/5 см и 1бр 70/100 см за гръб. От цвят 2 трябват: 24 триъгълника, 6 бр големи и 4 бр малки квадрата. От цвят 3: 24 триъгълника, 24 правоъгълника и по две ленти с дължина 70 и 100 см и ширина приблизително 4 пъти ширината на резерва за шев за канта.
 
       Сглобяване - Първо се съединяват два по два триъгълниците и правоъгълниците и получените квадрати се съединяват както е на чертежа.
 
       По същия начин се прикачат един за друг и получилите се големи квадрати. Дългите ленти се прикачат от двете страни, а към късите първо се прикачат малките квадрати и след това и те се прикачат към по-тесните страни на одеялото. Поставят се гърба и ватата и се обкантват с лентите от цвят 3. Хубаво е да се направят няколко декоративни шева, за да придържат ватата. В случая са около шестте големи квадрата.
 
       Естествено би било много по-добре ако се направи в по-весели цветове. Това беше направено такова за да отива на "прасковената" детска стая. 
 
 
Това е всичко... Успех!

1 коментар:

  1. Consequently need physical disposition subscribe to eventually left arms through a different person in your cluster, but it really ought to be anyone who will be NOT EVEN standing upright straight away left and also perfect in addition to anyone rather than previously. https://imgur.com/a/6xBjspF https://imgur.com/a/8lsxhzB https://imgur.com/a/Agp840P https://imgur.com/a/uv77dYr https://imgur.com/a/hltj8mb https://imgur.com/a/IHHayTL https://imgur.com/a/7yUMRrE

    ОтговорИзтриване